Home » Studio

Mannes in de studio

Mannes heeft zichzelf ten doel gesteld om met eigen repertoire en band op tournee te gaan langs de Nederlandse theaters en concertzalen. Daarvoor zijn eigen liedjes nodig. Die worden momenteel geschreven door diverse bekende songwriters. De beste liedjes zullen worden geproduceerd in een topstudio met topmuzikanten en een topproducent. Zodra de eerste tracks zijn opgenomen, zullen er videoclips worden geschoten, ook met ervaren rotten. We hopen in de lente van 2020 de eerste single uit te gaan brengen. 

Alles in eigen beheer

Om te voorkomen dat de belangen van platenlabels en artiestenmanagers gaan prevaleren boven die van Mannes, produceren we alles in eigen beheer. Op die manier weten we zeker dat de gezondheid en het welzijn van Mannes (en dat van zijn gezin!) altijd op de eerste plaats blijven staan.  Ook behouden we dan volledige zeggenschap op artistiek vlak. Dat is belangrijk, want we willen alleen maar met de beste muzikanten werken en de mooiste liedjes uitbrengen. 

Samenwerking met ervaren rotten 

Mannes is een samenwerking aangegaan met twee ervaren rotten uit het muziekvak: Arie den Boer en Jack van de Ven. Samen met hen worden de songwriters en muzikanten geselecteerd die Mannes zullen begeleiden. 

Foto: @Putman

Arie den Boer

Arie is misschien wel de meest ervaren en veelzijdige drummer en percussionist van Nederland. Hij speelde met zo'n beetje alle bekende Nederlandse artiesten en TV-programma's. Hij trad veelvuldig op met de grote klassieke orkesten. Bij het befaamde Metropole Orkest is hij een graag geziene gastdrummer. Hij mocht diverse internationale acts begeleiden, zoals Michael Bublé, Phil Collins, The Blue Man Group, Steve Vai, Balkanopolis en vele anderen. Over Mannes zegt Arie: "hij heeft als hele jonge knul het bijzondere talent om mensen te raken. Dat is zeldzaam voor kinderen van zijn leeftijd."   

Foto: Wouter van Noort

Jack van de Ven

Jack is een bekend toetsenist, producent en songwriter. Hij speelde onder andere met Giovanca, Kinderen voor Kinderen HMH concerten, Ed Struijlaart, Waylon, The Voice of Holland, Percossa, Trijntje Oosterhuis, Ben Saunders, Coby Grant, Alain Clark, Lois Lane, Xander de Buisonjé en vele anderen. Jack kijkt uit naar de vele uren die hij met Mannes in de studio zal gaan doorbrengen. "Dit soort talent komt niet vaak voorbij en al helemaal niet op deze jonge leeftijd. We gaan samen fantastische dingen maken!"


Let me sing (Juniorsongfestival)

Mannes's single voor het Juniorsongfestival "Let me sing" werd geschreven en geproduceerd door Peter Slager (BLØF) en Ed Struijlaart

Tijdens de studiosessie werd Mannes begeleid door de ervaren zangcoach Sanne de Winter (Babette Labeij Music Academy) en natuurlijk door Ed Struijlaart zelf.

De videoclip werd geproduceerd door Chantal Antonides, ook een topper van de bovenste plank.  

 

vlnr: Anja Zegveld, Mannes, Sanne de Winter & Ed Struijlaart

Foto: Guido Bakker


"Stars to shine" Gezamenlijke single Juniorsongfestival

Deze single werd ingezongen door alle deelnemers aan het Juniorsongfestival 2019. De productie was in handen van de Votown Studios te Volendam. Daar vonden ook de zangopnames plaats. Terugkijkend zegt Mannes: "hoewel mijn rol in de opname beperkt was, vond ik het ontzettend leuk om in deze legendarische studio te werken. Een groot deel van de befaamde palingsound is hier immers opgenomen."  Voor de liefhebbers: de uitzonderlijke zangkwaliteiten van Mannes worden met name vanaf 2:35 minuten helder in beeld gebracht.